Očima kadeřníka #1 - Správná péče o vlasy

/
0 Comments

Přeji vám krásný, čtvrteční večer.

V dnešním článku bych vám rád poradil, jak správně pečovat o vlasy z pohledu kadeřníka. Je dosti možné, že v tomto článku najdete nějakou chybu, protože i já nejsem dokonalý kadeřník a mám se co učit. Možná se i spletu, tak mne prosím neudupejte.


Základním požadavkem, nebo vaší prioritou, na kterou byste se měli soustředit je volba šampónu, ale jak takový šampón zvolit? Soustřeďte se na to, jaké máte vlasy, zdali jemné, pevné, objemné, zničené po barvě či melíru a pak docilte toho, co pro vlasy požadujete. Pokud si nejste úplně jistí, v kadeřnictví by měli být ochotní a měli by vám poradit, co je pro vlasy nejlepší. Samozřejmě vím, že se v naší branži nachází takový, kteří dělají vše pro zisk, a tak se řiďte i vlastní intuicí.


Z vlastní zkušenosti mohu doporučit značku Kérastase, která patří mezi dostupnější a levnější. V případě, že své vlasy milujete a chcete jim dopřát jen to nejlepší, můžete sáhnout i do Alterny. Můžeme si vylíčit i produkty, se kterými v práci pracuji a popsat si je, abyste byli o něco chytřejší. Není ale od věci sáhnout i do přírodní vlasové kosmetiky od Paula Mitchella. Samozřejmě nejsou pozadu ani Schwarzkopf či Loreal. S těmito značkami mám největší zkušenosti, protože s nimi pracuji.

Napište mi schválně v komentářích, zdali byste chtěli, abych vám popsal produkty od těchto značek, nebo alespoň ty nejdůležitější o kterých si myslím, že by vám mohly pomoci.

Jakmile máte zvolený šampón, nebo tedy lázeň, jak tomu Kérastase říká, máte první krok z celkových tří. Důležitým prvkem při volbě správného šampónu je i jeho pH. Pokožka má pH 5,5. Pokud se tu nachází nějací chemici, víte, že neutrální pH je 7. Snažte se volit vždy nižší pH, ale, pokud se stane, že pH vámi vybraného šampónu bude vyšší jak 7 (7-14), tedy zásaditější, co budete potřebovat?
Správně! Vyrovnat pH a to se vám podaří kondicionérem, tedy péčí. To znamená, že při zásaditějších šampónech a celkově šampónech se vám otevírají šupinky kutikuly, což je první vrstva vlasu. Potřebujete ji zase nějak uzavřít a to přesně kondicionérem, který je pro vaše vlasy velmi šetrný. Volte vždy kondicionér ze stejné řady, jako je šampón.

Máte tedy již druhý krok za sebou a teď? Tím největším BUM (v tom dobrém významu), co pro své vlasy můžete udělat je finální péče. Je plno produktů, které mají za úkol vlas napravit zvenku, či zevnitř. A jakmile máte i finální péči, vaše vlasy jsou tou správnou korunou vaší hlavy.

A teď, když máme probrané všechny tři kroky je na čase péče s mokrými vlasy. NIKDY, zapamatujte si, že NIKDY nesmíte usínat s mokrou hlavou. Ano, občas se vám to může stát, ale je to pro vlasy to špatné. Jelikož usínáte s mokrou hlavou, mokré vlasy tedy třou o všechno možné a jak mi to pověděla vedoucí, představte si dvě šišky, které o sebe třou. Asi nic hezkého, co. Teplo je sice pro vlasy špatné, ale to je všechno, co děláte. Něco víc, něco méně. Kupříkladu mytí, česání, fénování, žehlení, tomu se nevyhnete úplně, ale dá se to malinko obejít. Vždy si mokré vlasy vyfénujte, nenechávejte je uschnout přirozeně.

A to bylo pár věcí z péče o vlasy - které jsou důležité pro každou z vás. Páni mají většinou na hlavě tři chlupy, já naštěstí musím zatím zaťukat, ale ... pokud se tu najdou i nějací kluci, nemám problém s tím vylíčit i péči pro muže.

Budu rád, když mi v komentářích napíšete vaše názory, s čím souhlasíte, s čím například ne a zdali byste měli zájem o článek, ve kterém budu popisovat různé produkty, se kterými pracuji. Případně se zaměřit na různé typy vlasů.

Váš UnicornAndy.






You may also like

Žádné komentáře:

© 2016 Unicorny World | All rights reserved.. Používá technologii služby Blogger.